Presentaties Docentendag ICT
Op de Docentendag volg je een aantal presentaties in drie verschillende rondes. Scroll deze pagina door en lees meer informatie over de verschillende workshops. Klik op het plusje bij de naam van de presentatie en geef in het aanmeldformulier aan welke presentatie je wilt volgen.
Ronde 1: Presentatie
10.45 - 11.25 uur
Klik op de presentatietitel hieronder en lees meer over de presentatie die je wilt gaan volgen.
1. Prompten voor het onderwijs. Slim prompten, hoe doe je dat? | Tijmen Leurs en Imane Oulali
Tijmen Leurs en collega Imane Oulali van MBO Digitaal presenteren een pressure cooker ‘promptbattle’. Een praktische introductie om daarna zelf aan de slag te kunnen gaan.
Presentator: Tijmen Leurs en Imane Oulali | MBO Digitaal
2. MBO studenten en digitale criminaliteit | Onno Sidler
Uit onderzoek is gebleken dat 50% van de MBO-ICT studenten wel eens de fout in gaat als het gaat over digitale criminaliteit. Maar is dit bewust? En wat kan er dan fout gaan? En nog belangrijker, hoe kunnen we dit voorkomen?
In deze workshop zal Onno Sidler van het Cybercrimeteam van de politie Oost-Brabant jullie meenemen in dit thema en tevens een tipje van de sluier oplichten over een initiatief van de politie en het OM in samenwerking met Stichting Praktijkleren en de MBO Raad.
Presentator:Onno Sidler | Politie Oost-Brabant
3. Het Curriculumspel | Koos Daniels en Irma Koerhuis
Ga je aan de slag met een andere onderwijsvorm, pas je je curriculum aan op een nieuw KD of inzet van AI? Of wil je een check op de vraag of jullie als team dezelfde visie delen?
Met het curriculumspel werkt je team aan onderbouwde keuzes voor jullie onderwijs. Bij je onderwijsontwerp trekken jullie een lijn in je visie, de beoogde leeruitkomsten, leeractiviteiten en vorm van examinering. Koos Daniels deelt ervaringen bij Noorderpoort met het curriculumspel en Irma Koerhuis geeft je een inkijkje in de mogelijkheden van dit spel voor jouw team.
Presentator: Koos Daniels en Irma Koerhuis | Noorderpoort en Stichting Praktijkleren
4. Tjips: het nieuwe spel voor it-servicemanagement | Theo Broeren
In deze hands-on workshop gaan we met een groep docenten de eerste ronde van het nieuwe spel Tjips spelen. Met dit bordspel worden een aantal it-servicemanagement processen op een speelse manier inzichtelijk gemaakt. Door het spelen van dit spel ervaart de student ook het belang van de it-servicedienstverlening voor de bedrijfsprocessen. Max. 12 spelende deelnemers.
See AlsoImane Oulali op LinkedIn: #edtech #onderwijscollega #po #so #vo #mbo #hbo #wo #ai #ai #pilot #ai… | 21 commentarenOns team - MBO DigitaalTerugblik eerste Edu-V partnerconferentie met Imane Oulali: 'Veel kansen voor verbinding'Dit zijn onze 11 workshops tijdens de MBO Digitaal ConferentiePresentatoren: Theo Broeren | Stichting Praktijkleren
5. Digitale Vaardigheden: hoe bereid je studenten voor op het examen? | Ron Creutzburg en Lotte Rooker
Sinds januari 2024 zijn de nieuwe, digitale en automatisch nakijkbare examens van de keuzedelen Digitale Vaardigheden Basis en Digitale Vaardigheden gevorderd via Stichting Praktijkleren beschikbaar. Deze examens zijn in samenwerking met InAspire tot stand gekomen.Maar hoe kun je jouw studenten het best voorbereiden op deze examens? In deze workshop nemen Lotte Rooker van Stichting Praktijkleren en Ron Creutzburg van InAspire je mee in de proeftoets die sinds september beschikbaar is en het E-userskills Leerportaal Digitale Vaardigheden.
Presentator: Ron Creutzburg en Lotte Rooker | InAspire en Stichting Praktijkleren
Netwerken en vendoren
11.30 - 12.00 uur
Na een heel korte stop, gaan we gelijk door naar de volgende ronde: netwerken en vendoren. Een mooie manier om het gesprek aan te gaan met collega's van andere roc's en met de aanwezige partners. Hoe pak jij xyz aan in je lessen? Deel ervaringen met elkaar of neem een kijkje bij de vendoren op de informatiemarkt.
Laat je verrassen door de show van Jochem Nooyen
12.45 - 13.55 uur
Alles wat we online doen is te volgen, maar gelukkig zijn onze gedachten nog veilig… Toch? In De Privacy Show zoekt Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent, hoeveel privacy we al hebben ingeleverd en wat er nog van over is. Als mindillusionist laat ik je daarbij zien wat ik allemaal van toeschouwers kan weten en met een spectaculaire act laat hij mensen ervaren wat inbreuk op je privacy eigenlijk kan betekenen.
De show geeft een bijzondere kijk op cybersecurity waardoor je je kan afvragen of onze hersenen ook een firewall nodig hebben die ons beschermt tegen inbrekers. Wat als onze hersenen worden gehackt?!
Ronde 2: Presentatie
14.00 - 14.40 uur
Klik op de presentatietitel hieronder en lees meer over de presentatie die je wilt gaan volgen.
1. Examenportfolio & het onderwijsproces | Maurice Vliegen
Is jouw opleiding aan het oriënteren om het Examenportfolio in te gaan zetten of heeft jouw opleiding al de eerste stappen hierin genomen? Of ben je benieuwd hoe het Examenportfolio kan leiden tot Lerend Kwalificeren?
Ervaringsdeskundige Maurice Vliegen van ROC Midden Nederland neemt je in deze workshop mee in de gevolgen voor het onderwijsproces bij het inzetten van het Examenportfolio.
Presentator: Maurice Vliegen | Docent ROC Midden Nederland
2. Cloud in zicht, platforms van diverse aanbieders waaronder Stichting Praktijkleren | Mark Hector en Andres Tavares
Benieuwd hoe je de nieuwste cloud technieken in jouw les kunt integreren? Wil je gebruik gaan maken van de SPL-Cloud, Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Microsoft 365, Google Cloud Platform (GCP) of Oracle Cloud Infrastructure (OCI)? In deze presentatie leggen we uit hoe je de platfoms kunt inzetten in jouw lessen.
Presentator:Mark Hector en Andres Tavares | Stichting Praktijkleren
3. Bouw een chatbot en gebruik deze in je les | Marcel Heunks
Ben je nieuwsgierig naar het bouwen van je eigen chatbot? In deze interactieve workshop volg je een demonstratie hoe je zelf een GPT of chatbot kunt bouwen die perfect aansluit bij jouw lespraktijk. Of je nu op zoek bent naar een slimme assistent om studenten te ondersteunen bij hun leerproces, of eigen taken sneller wil kunnen uitvoeren: een chatbot kan wel eens het antwoord zijn. NB. Heb je een betaald account op ChatGPT neem dan een laptop mee dan kan je gelijk aan de slag!
Presentator: Marcel Heunks | Hogeschooldocent didactisch en pedagogisch handelen | Hogeschool Utrecht | Instituut Archimedes
4. Hoe gaan we om met steeds meer zorgstudenten?
Iedere student verdient de kans om succesvol te zijn, ongeacht de uitdagingen die hij of zij tegenkomt. Maar hoe kunnen wij als docenten effectief inspelen op de extra zorgvragen van onze studenten? Vandaag gaan we samen ontdekken welke benaderingen, hulpmiddelen en samenwerkingen nodig zijn om deze studenten optimaal te begeleiden. Door de juiste balans tussen aandacht, structuur en ondersteuning kunnen we ervoor zorgen dat ze groeien, bloeien en hun doelen bereiken.
5. Professional skills: hoe vul je dat in en hoe ga je daar in je opleiding mee om?
In de nieuwe kwalificatiedossiers zijn de beroeps en persoonlijke vaardigheden (soft skills/ professional skills) weer nadrukkelijk in de werkprocessen opgenomen. Hoe ga je hier in je leerplan mee om? Vanuit een roc wordt een voorbeeld gepresenteerd. We willen daarna met de zaal in gesprek gaan over deze methode en andere manieren van aanpak.
Ronde 3: Expertgroep live
14.45 - 15.25 uur
Schrijf je in voor een expertgroep live sessie. Je kunt in het aanmeldformulier kiezen uit:
- Cloud, Applicatiebeheer en Servicemanagement
- Infrastructuur en Security
- Medewerker ICT Support
- Software development
- Examinering
Wil jij de Docentendag niet missen?
Meld je aan en geef je voorkeuren door!
Terug naar websitepagina Docentendag ICT